Δελτίο τύπου 13-4-2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/04/2024 στο χώρο εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου η ημερίδα με θέμα «Εκδηλώσεις βίας και επιθετικότητας στο σχολικό περιβάλλον» που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου,  το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό σχολείο Λαυρίου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Η ενεργή συμμετοχή του κόσμου καθ’ όλη την διάρκεια την ημερίδας κατέδειξε την ανάγκη για τη συνέχιση αυτών των δράσεων στην κοινότητα.

Ως  βασικά συμπεράσματα της συζήτησης που ακολούθησε, καταδείχθηκαν τα ακόλουθα:

  • Υπάρχει αναγκαιότητα για συνεχή επιμόρφωση όλων των εμπλεκομένων με το πρόβλημα.
  • Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στις πολιτικές κοινωνικής πρόληψης του φαινομένου με τη συμμετοχή κοινωνικών επιστημόνων με σχετική εμπειρία.
  • Οι θεσμικές παρεμβάσεις χρειάζεται να συμπεριλαμβάνουν όλους τους εμπλεκόμενους (γονείς, σχολείο, μαθητές, τοπική κοινότητα, κοινωνικές υπηρεσίες, αστυνομία κ.α.), να έχουν συνέχεια και να μην είναι αποσπασματικές.
  • Στη διαχείριση του φαινομένου τα όποια πειθαρχικά μέτρα να μην αποκλίνουν από το πνεύμα των παιδαγωγικού χαρακτήρα του σχολείου.
  • Η επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών, γονιών και δασκάλων, δασκάλων και παιδιών να αποτελέσει τη βάση για τη  συνδιαμόρφωση τρόπων ελάττωσης της βίας και της επιθετικότητας εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση – συζήτηση, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Κωνσταντίνο Παπαχρήστου για τις στοχευμένες τοποθετήσεις του, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Βαγγέλη Μπούζα για τη συμβολή του σε όλη τη δράση και, ιδιαίτερα, τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Δέσποινα Μαρίνου για την οργάνωση και τη φιλοξενία!

Ο ΣΕΕΠΠ, ο σύλλογος μας, ως ενεργό κύτταρο της κοινωνίας μας θα βρίσκεται συνεχώς αρωγός σε ανάλογες προσπάθειες!!

This entry was posted in General Info. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε