Ραδιοφωνική εγκληματολογία από το spam radio!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός Spam Radio Gr που εκπέμπει από το στούντιο στην Πλάκα (οδός Χιλλ 3-5) λειτουργεί από το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού  του Παντείου Πανεπιστημίου ήδη από το 2008. Τις εκπομπές έχουν αναλάβει φοιτητές και φοιτήτριες σε συνεργασία με την υπεύθυνη Δρ. Μαρίνα Ρήγου, ΕΕΔΙΠ και την τεχνική υποστήριξη του κ. Ανδρέα Παπάζογλου. Στόχος τους είναι να  προάγουν την ομορφιά της μουσικής και τις γνώσεις γύρω από την μουσική προωθώντας ταυτόχρονα συνεργασίες με πολιτισμικούς και κοινωνικούς φορείς. Η εκπομπή Spamε Πλάκα που ξεκίνησε την 17/11/2015 από τις κοινωνιολόγους Αδ. Λαδικού, Κ. Κωνσταντίνου & Ευτυχία Μπασδέκη συνεχίζεται έως σήμερα και εκπέμπει μέσα από τις φωνές των κοινωνιολόγων-εγκληματολόγων Κωνσταντίνας Κωνσταντίνου καιΑγγελικής Πεπόνη.

Πέρα από την προώθηση γνώσης γύρω από τα είδη της μουσικής πραγματοποιείται κάθε φορά μία ιστορική προσέγγιση των ειδών, ταυτόχρονα με τον θετικό σχολιασμό της κοινωνικής επικαιρότητας για την ενημέρωση των ακροατών και των ακροατριών του σταθμού.Το Spam Radio υπήρξε χορηγός και συνεργάτης του πρώτου TedX Panteion University και έως σήμερα έχει φιλοξενήσει αξιόλογες συνεντεύξεις, όπως μεταξύ άλλων εκπροσώπους της Επιτροπής Eurosimulation of Athens, του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και τον υπ.Δρ. Θανάση Θεοφιλόπουλο, υπεύθυνο έργου Πες το Σ’εμάς  της ΜΚΟ Colour Youth.

Όντας το ραδιόφωνο άλλο ένα κοινωνικό μέσο, που με εργαλείο την μουσική προωθεί κουλτούρα και πλάθει ήθη, αποτελεί σίγουρα και έναν ανασταλτικό παράγοντα για το πέρασμα στην εγκληματική πράξη, εξημερώνοντας την ανθρώπινη φύση και γαλουχώντας αξίες και ελεύθερη σκέψη. Για τους λόγους αυτούς, η εγκληματικότητα στο Spamε Πλάκα είναι πάντα στην ημερησία διάταξη και οι συζητήσεις για το έγκλημα δίνουν και παίρνουν! Ακούμε τραγούδια που παραπέμπουν σε εγκληματικές ιστορίες ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απενοχοποίηση κοινωνικών ρόλων, όπως για παράδειγμα η ροκ μουσική από τις γυναίκες, woodstock – χίπις, μαύρη μουσική και σύνδεση με τον ρατσισμό, κ.ά.

Ως Σύλλογος Ελ. Εγκληματολόγων Παντείου Π. είμαστε καλεσμένοι της εκπομπής να ακούσουμε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες κάποια Κυριακή της άνοιξης και να εγκληματο-λογήσουμε ραδιοφωνικά με συναδέλφισσες του χώρου! Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί με νεότερη ανάρτηση.

This entry was posted in General Info. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ραδιοφωνική εγκληματολογία από το spam radio!

  1. Ο/Η Παναγιώτης Σχίζας λέει:

    Συγχαρητήρια παιδιά. Πάντα μπροστά, πάντα με δύναμη. Είστε το μέλλον

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου λέει:

    Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Σχίζα, να είστε καλά! Στηρίζετε από την αρχή την εκπομπή 🙂

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Παναγιώτης Σχίζας λέει:

    Πιστεύουμε σε εσάς παιδιά

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε